Et lomografi (lomography)? Ja, det er egentlig bare et fotografi skudt uden videre omtanke, og med noget foto-udstyr af ret alternativ kvalitet. Lomografier skydes ofte på gode, gammeldags filmruller.

Det kan måske lyde lidt anti-fotograf-agtigt. Men en del foto-entusiaster dyrker den slags, og ser det som en foto-genre eller endda en livsstil.

Lomo-regler

Der er faktisk et ret stort community af lomografer på Lomography.com, og hardcore lomografer har 10 regler, de lever efter (se lomography.com/about/the-ten-golden-rules for yderligere info):

  1. Take your camera everywhere you go
  2. Use it any time – day and night
  3. Lomography is not an interference in your life, but part of it
  4. Try the shot from the hip
  5. Approach the objects of your Lomographic desire as close as possible
  6. Don’t think (William Firebrace)
  7. Be fast
  8. You don’t have to know beforehand what you captured on film
  9. Afterwards either
  10. Don’t worry about any rules (det er min yndlingsregel)

Jeg er selv stor tilhænger af at skyde “lomo-style,” og jeg elsker den æstetik, der følger med. Se gallerierne nedenfor igennem, for at få et skud analog lomografi inspiration.

Men jeg synes også at det er lidt (for) besværligt at skyde på film, og det lever ikke helt op til nutidens “skyd og publicer med det samme” trend. Så tage et kig på mine digitale lomografier, hvis du er mere interesseret i det digitale workflow.

Under alle omstændigheder – ny det:-)

Amager Strand, 2014, Diana F (mellemformat)

Nytår, 2013 – Diana F med Ilford B&W film

Køge, 2010, Nikkormat

Jeg sender kun nyhedsbreve ud lejlighedsvis - 2-4 gange om året. Og du kan altid afmelde nyhedsbrevet igen ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet. Nyhedsbrevet er drevet med Mailchimp, og dine informationer vil derfor blive håndteret af Mailchimp.

© 2019 Stefan Grage